26 Aralık 2014 Cuma

Sonunda Ombre Yaptırdım!!

Selam kızlar :) Uzun bir aradan sonra tekrar birlikteyiz. Üniversite hayatına adapte olmam biraz uzun sürdü. Neyse gel gelelim ilk gördüğüm günden beri hayran olduğum saç modelini sonunda yaptırdım. 


Saçımdan o kadar memnunumki anlatılmaz yaşanır. Kuaförüm gerçekten işinin en ama en iyisi. Saçlarıma ilk defa boya yaptırmama rağmen o koltuğa hiç tereddüt etmeden oturdum. Çünkü güven çok önemli bir unsur. Bende kuaförüme aşırı derecede güveniyorum. 


İlk önce boyanmadan önceki halim. Şuanki halimdende çooooook memnunum :) 

Sonra kızlar bildiğiniz öcü oldum. Kendimden korktum yok böyle birşey. Herkes ayrı ilgiliydi kuaförde ve bir kadının bir kuaförden isteyeceği tüm özelliklere sahip bir kuaför :)) Çok ama çok memnun  kaldığımı bir kez de burdan iletmem gerek  olduğunu düşünüyorum açıkcası. 


Kafam o kadar ağırlaştı ki kafamda sanki taş var kafamı kaldırmamı engelliyor.  Kendi doğal saçlarımın üstüne yapıldı ombre. 

Önden de bu şekilde çoook güzel gözüküyor. Ben kuaförümden çok memnun kaldım hatta bayıldım. 

Kuaförüm Florya da Salon Tria

İbrahim bey çok ama çok yardımcı oldu. Saçlarımı zaten o bu güzelliğe kavuşturdu. Burdan onada çok teşekkür ederim. Ben kuaförden çok memnun ayrıldım. Sizde böyle bir güzellik için Salon Tria yı düşünebilirsiniz. Şimdilik benden bu kadar bir daha ki öneri yazısında görüşmek üzere :))


             İnstagram; melopotamya
             Twitter; melopotamya1 






5 Eylül 2014 Cuma

Tatil bitti :(( (vlog-blog değişik birşey) :)


Selaam kızlar :)) tatil boyunca hiç yazmadımm malumunuz yazlık gittiğin bir yerde internetle peki alakamız olmuyor diyeceğim ama ben hergün internetteydim. Açıkçası yazmak istemedim. Yazasım gelmedi. Öyle boş boş hergün yazmak için yazmaktansa yazmamayı tercih ettim. Gelelim tatilime... Bayrama kadar İstanbuldaydık. Bayramda şarköye 3 günlüğüne gittik. Dedemin yanina :) 

Kuzenlerimizle güzel bir bayram tatili yaptık. Çarşamba günü istanbula dönüp 2 gün sonrada Ordu ya yola çıkaçaktık. 2 gün de bavul hazırlamak kadar iğrenç hiç birşey yok. Ciddiyim herşeyim burda kaldı. Ordu ya tabiki ilk başta gitmek istemedik yol bildiğiniz eziyet gibi 8 saat. Sonra Ordu sınırlarına girdikçe laz damarımız azdı. Annem urfalı olmasına ragmen... Göreceğimiz seveceğimiz çok insan vardı çünkü. İlk olarak göz bebeğimle başlayayım. Yegenimm 4 aylık bıraktığınız yegeninizi 7 aylık görmek azda olsa acı birşey 

Özlemek çok güzel birşey :) Sonra küçük kuzularım ilklerimle devam edeyim.. 2 sene görüşemedik. Çok büyük geldikler canlarımm. Yazımızın evimizin neşeleriydiler. 
 
Yurt dışında yaşadıkları için havaalanına bıraktığımız andan itibaren özlemeye başlıyorum. Hasretlik acı birşey. Gezmeden olur mı hiç? Ordu nun en ünlü yeri neresidir bilir misiniz?? Boztepesi :) 
 
Gece ayrı gündüz ayrı güzel memleketim... 

Ailecek mükemmel olmasa da güzel bir yemek yedik.. 

İstanbula dönünce tabikiiii ilk işim küçük kuzumu görmekti :)) 

Yegenleriniz veyahut yakınınız bir yerde bebek yoksa yaşıyorum demeyin lütfen hayatınızın neşesi oluyorlar :)) 

Tabiki hayatımdan hiç bir zaman eksik olamayacak olanları sona bıraktım :)) Kardeşler. Yaz boyu görüşsekte özlemekten bıkmadığımız bir yaz oldu. 

Benim yazım bu kadar güzel geçti. Arada küçük sorunların olduğu bir yaz oldu ama küçük sorunlar işte bir zaman sonra unutluyor hepsi. Umarım hepinizin yazı bu kadar güzel geçmiştir :) çok ama çok değişik bir vlog-blog oldu bu seferki. Resmen 3 ayı iki satıra sığdırdım. Ama daha fazla uzatıp sıkmak istemedim. Makyaj incelemelerine devam edeceğim.. Şimdilikk hepinizee bol neşeli günler :)) 




20 Temmuz 2014 Pazar

Cat Eye Makyaj (natural)

Merhaba kızlar yine makyaj yazılarıyla devam ediyorum. Bugün sizin için "cat eye" dediğimiz makyajdan yaptım umarım beğenirsiniz :)) 

Cat Eye makyajları çok seviyorum ama günlük olarak çok kullanamıyorum. Çünkü günlük bir eyeliner çekip çıkan insanım günlük kendime bu tür makyajları yakıştırmıyorum. Ama gece yemeğe çıktığımızda veya düğün kına nişanlarda bu makyajı kullanmayı çok seviyorum. Çok natural nir makyaj oldu benim için. Kahverengi ve beyazdan oluşan bir makyaj. Çok severek kullandığım renkler. 





Kullandığım Malzemler; 

Essence quatro eyeshadow: to die for
Wet n Wild eyeshadow: E380B 
Essence match 2 cover cream concealer: 20 soft beige
Rimel: Rimmel london scandaleyes retro glam Golden rose 
Ruj: avon peach pack


Evet kızlar cat eye yazım bu kadar :) bu arada bu kullandığım malzemelerin hepsinin incelemesi sizleri bekliyor. Yakında blogda olucak. Bir daha ki yazımda görüşmek üzere blogumu takip etmeyi unutmayın:)) 


       Facebook; Melopotamya
       Twitter; melopotamya
        İnstagram; melikeataman 



14 Temmuz 2014 Pazartesi

Eyeliner Nasıl Çekilir?

Selam kızlar :)) Geçen gün bir yorum aldım kusursuz eyeliner nasıl çekilir diye. Bende yazayım dedim ancak kendim fotoğrafla anlatmadım alıntı fotoğraflar anlattım çünkü kendimi çekemiyorum mankenim de burda değil. Zaten onemli olan her şekilde kavramanız.

İlk önce böyle bir fotoğraf ile başlamak istedim. Öyle zırt diye bi çekişte olucak diye bişey yok. Zamanla zamanla zamanla. Kesinlikle eyeliner işi zaman işi. Ben makyaj yapan bir insanım kendime olsun insanlara olsun. Ben bile eyeliner beceriksiziydim. Zamanla daha iyi çekmeye başladım ve şuan ki konumumdan memnunum. 

İlk olarak siz kendiniz nasıl hissederseniz öyle başlayın. İlk zamanlar kopya çekin. Önce kaleminizle çekin üstüne likit geçin. Kalemle bir sürü alıştırmalar yapın. Size bir sır vereyim mi? Hep şu ikinci resimde ki eyeliner i çekmeye çalıştım ama bir türlü beceremedim. Halada öyleyim. Kendime yani. Başkasına çekebiliyorum. Kesinlikle kalemle başlayın. Kuyruk işide alt kirpiklerinizi hizalayarak bant yapıştırabilirsiniz. Kart koyabilirsiniz, kaşık koyabilirsiniz. Ben bunların hepsi "Sebi Bebi" den öğrenek bu hale getirdim. Kesinlikle ama kesinlike onun eyeliner nasıl çekilir videolarını izlemelisiniz. Kuyruklu eyeliner çekebiliyorsam onun sayesindedir. 

Youtube da Sebi Bebi yazarsanız zaten çıkıyor. Beni böyle güzel kuyruklu eyeliner çekebilir hale getirdiği için kendisinede burdan teşekkürlerimi iletiyorum. Benim Eyeliner öğrenme serüvenim bunlar kızlar. İnşallah yardımcı olmuşum. Bir daha ki yazımda görüşmek üzere::))


         Facebook: Melopotamya
         Twitter: melopotamya

11 Temmuz 2014 Cuma

Bitenler #1

Günaydın kızlar:)) Bugün size ilk bitenler yazımı yazmak istedim neler güzeldi neler güzel değildi hadi hep birlikte bir göz atalım :)) 
 

Garnier; makyaj temizleme suyu: Bu ürünü bayıla bayıla kullandım ve şimdi bitmek üzere. İlk başlarda gözlerimde bir yanma yaptı ama sonra rimeli değiştirince sorunun suda değil rimel de olduğunu anladım. Bitti bitecek. Bitince evde olan makyaj temizleme jellerimi bitirip yenisi öyle alacağım. Çok severek kullandığım birşey bitince ben çok üzülüyorum. Sanki yerine yenisi gelmicek :)) 

Loreal true match fondoten;Yağlı ciltlerin bir numaralı fondoteni olmalı bu arkadaş. Bayılarak kullandım. Kurutmadı da fazla yağlı parıl parıl parlayan bir cilt olarak göstermedide ikisinin ortası. Ben bu ortayı çok sevdim. Yalnız bana biraz açık kaldığı için her sürüşümde üstünden pudra geçmek zorunda kaldım. Açık olmasıda benim hatam yani. Fodoten mükemmel tabiki indirimlerde yedekleyeceğim.

Bebak el kremi; Dünyanın en en en iyi nemlendiricisi olarak tarihe geçmeli bu küçücük şey.  Küçüğünü almıştım watsonstan. Ne kadar kullanırsam kullanayım bitmedi acayip bereketli birşey.  Ama artık dibini gördüm. 

Golden Rose 3D Effect Maskara;
İlk başlarda işlevini tam anlamıyla yerine getiriyordu, ancak ne zaman azalmaya başladı onun da işlevi azalmaya başladı. Bir daha alır mıyım? Hayır çünkü elimde daha iyi rimeller var. 

Flormar Siyah Göz kalemi;
 Ben gerçekten ama gerçekten hiç sevemedim bu kalemi sürekli şanş verdim. Ama aktı bulaştı. Hatta kuzenimin nişanında bu kalem yüzünden rezil oldum. Ağlamışımda rimelim akmış gibi durduğunu nişan bitince gördüm. Bu kalemi de bu hale ben değil kardeşim getirdi. Bir daha asla almayacağım. 


Bugün ki ilk bitenler yazımda böyle:)) Bir daha ki yazımda görüşmek üzere :)) 


           Facebook; Melopotamya
           Twitter; melopotamya

9 Temmuz 2014 Çarşamba

Günlük Makyaj

Selam kızlar bugün size bir günlük makyaj yazısı yazmak istedim. Günlük makyajımda neler yapıyorum neler kullanıyorum hepsini bugün anlatıcam:))

Benim günlük makyajımda çoğu zaman sadece eyeliner ve rimel var. Bugün de olduğu gibi. Eyeliner ile aramızdan su sızmaz. Bazı günler makyaj yapmak çok zor geldiğinde kirpiklerimi kıvırıp rimel sürüp çıkıyorum. Hele ki  yazın... Kirpik makasım ve rimelim yaz makyajımın bitirim ikilisi. Yazın özel günler haricinde makyaj yapmayı çok sevmiyorum su gibi terliyorsun, aktı mı akmadı mı derdine giriyosun. Hiç gerek yok bir rimel ile de harikalar yaratabiliriz.

Yüzüme yaz kış özel bir gün olmadıkça kesinlikle fondotenmiş pudraymış asla uygulamıyorum, uygulayamıyorum. Çillerime aşığım kapatma gibi bir derdim yok vallahi. He böyle küçük sivilcelerimi tenimle birebir uyumlu kapatıcımla kapatıyorum. Bir sorunum kalmıyor :)) Tatilde bronzlaştığımda ise essence in blush up allığını kullanıyorum. Onunla ilgili detaylı bir yazı yazacagım. 

Rimelim ise "Rimmel London scandal eyes retro extreme black" daha yeni aldım bu rimeli deneme aşamasında anlayacağınız ama sanli hafif akıyo bilemedim uzun bir incelemeden sonra detaylı yazısı sizler olucak. 

 Gelelim fasulyenin faziletine. Rujumu bu sefer sadece kalemden elde ettim. Üstüne parlatıcı sürdüm ve renge bayıldım. Düzenli olarak böyle kullanmayı düşünüyorum artık :)) Avon un asansörlü lipliner larından biriydi aslında hatırlayamıyorum. Umarım bu yazımı da beğenmişsinizdir. Beğendiyseniz yorum yapmayı unutmayınn :)) Bir daha ki yazımda görüşmek üzere  



          Facebook: melopotamya
          Twitter: melopotamya 


28 Haziran 2014 Cumartesi

Avon - peach peck ruj

Selam kızlar :)) Bugün yine konuğumuz avon :)) Ben avon un şeftali renkli rujlarına bayılıyorum. Kendime de yakıştırdığım için bu tonlarda ne kadar ruj varsa toplamaya çalışıyorum. 
 Geçen aylarda aldığım bir iki kere sürüp hevesim geçtiği için çekmecede bir köşe unuttuğum rujum tekrar hortladı. Ben nasıl bu ruju beğenmeyip köşelere atmışım bilemedim. Artık canı çıkana kadar kullanırım herhalde.

Gelelim neler düşünüyorum bu ruj hakkında. 
Kremsi bir yapıda. Hoşuma gidiyo açıkçası. Simler var içinde hafif ışıltı gibi duruyo ama dudakta. Çok ama çok güzel. Yani ben bunu koyu bir gelin makyajının altına kullanır mıyım? Tabi ki kullanırım.

Aslında burda göründüğünden biraz daha koyu çıkmış. Yani açıkcası nemlendiriyomu pek emin degilim. Ama dediğim gibi bu yaz bunun canını çıkartmayı düşünüyorum. Her türlü makyaja birebir uyum sağlayacağını düşünüyorum. Yine bir makyaj yapıp koyarım, makyajda da bu ruju kullanırım. 

Güzel bir ışıltısı var dediğim gibi. Yani benim bu ruj hakkında ki tek olumsuz düşüncem; ben bunu neden aylardır çekmece köşelerinde bırakmışım? 

Beğendiyseniz yorum yapmayı unutmayın :) Aranızda kullananlar varsa onlarında görüşlerin merak ediyorum. Bakalım kimler sevmiş kimler sevmemiş. Bir dahaki yazımda görüşmek üzere :))



       Facebook: melopotamya
       Twitter: melopotamya

20 Haziran 2014 Cuma

Mezuniyet-düğün makyajı #2 (koyu severler)

Selam kızlaaarr :)) Bugün size mezuniyet- düğün makyajımın ikincisi paylaşıcam. Evet çok heycanlıyım. Çünkü ikinci makyaj yazım. Beğeniler güzel olursa devamlı bir seri olarak günlük gece gibi makyajlarda gelebilir. Şimdi bugünki maykajıma koyuseverler makyajı adını koydum :) 
 
Çok sevdiğim arkadaşım özge bana göz mankeni oldu. Makyajımı yine cat eye şeklinde yaptım göz kapağının tümüne şeftali tonlarında bir far uyguladım. Dış kapağınada bordumsu bir farım vardı onu sürdüm. Biraz daha derinlik vermek istedim içlere kahverengi uyguladım. Aslında çok basit ama iddialı bir makyaj. İncecik bir eyeliner ile tamamladım. Kirpikleri bol olduğu için kirpik kullanmaya gerek duymadım. Kirpik makasıyla azıcık kıvırdım. Benim makyajda en sevdiğim kısım kirpikler. Bayıla bayıla sürdüm rimelini. Çok seviyorum uzun ve kıvrık kirpikleri.

Makyajımı alt kirpilere derinlik verdiğim kahverengini sürerek bitirdim. Kendisi hiç böyle bir makyaj yaptırmamıştı. Oda kendini böyle görünce biraz şasırdı ama bayıldı. Benim mezuniyet için koyu makyajım bu kızlar :)) Sizlerinde uyguladığı makyajlar varsa onlarıda görmek isterim. Şimdi sizleri görsellerle başbaşa bırakıyorum :)) Kendinize iyi bakın bir daha ki yazımda görüşmek üzeree 
  
              Facebook: Melopotamya
              Twitter: melopotamya

19 Haziran 2014 Perşembe

Mezuniyet-Düğün makyajı

Selam kızlar ilk makyaj bloğumu yazıyorum çok ama çok heycanlıyım. Umarım beğenirsiniz. 
 İlk olarak makyajı anlatmak istiyorum. İlk olarak youtube da öğrendiğim kendi göz farı bazı yap videosuyla yaptığım far bazımı uyguladım. Sonra onu üstüne color trend pudramı uyguladım. Göz kapaklarım fazlaca yağlı olduğu için tutmayacağını düşünüyorum crease bölgeme birşey uygulamadım.
Onun yerine göz kapağımın dış bölgesin uyguladığım kahverengi farı dağıttım. Bununla çok fazla çok koyu bir görünüm elde etmemiş oldum. Boş kalan göz kapağımada Wet n Wild in beyaz farını uyguladım. Kaş altıma ve göz pınarlarımada aynı beyaz farı uyguladım. Göz kapağımın dış kısmında oluşturduğum kuyuruğu göz altıma devam ettirdim aynı kahverengi farla. Sonra kahverengi farımı takıp ederek eyeliner sürdüm. 

Çillerimi çok ama çok sevdiğim ve doğal görünümü bozmamak için çillerimle çok uğraşmadım. Kendi düğüm makyajımda olsa aynı şeyi yapardım herhalde. Yanaklarıma da avon russet allığımı uyguladım.

 İşte benim düğün-mezuniyet makyajı serüvenim bu kızlar, umarım beğenmişsinizdir. Beğendiyseniz yorum yapmayı unutmayınn. Bir daha ki yazımda görüşmek üzere :))


                 Twitter: melopotamya

Avon true color 4lü far; jeans

Merhaba kızlarcım :) Evet sınavlardan dolayı çok boşladım sizi ama özürlerimi kabul edin. Yazın bool bool yazı bol bol inceleme sizleri bekliyor. 
 Gelelim şimdi esas konumuza. Bugünün incelemesi Avon'un dörtlü farlarından. Bende ki rengi jeans

Çok seviyorum bu paletimi ancak bu paleti kullanırken şunu farkettim mavi ve tonları bana çok fazla giden bir renk değil. Ancak ben tam bir mavi hastasıyım. İçinde sadece 3 numaralı rengi kullanıyorum. Bana daha çok nude renkler gidiyor. Bir daha alır mısın dersen için sadece bir farı kullandığım bir palete para vermenin alemi yok bence. 

Sizinde gördüğünüz gibi digerleri dururken 3 ün yazısı silinmiş bile :))
Bunun muadili tekli bir far bulabilirim sanırım. Gerek yok o yüzden koca palete para vermeye. 

Görünüşlerini şimdi ekleyeceğim. Pigmentasyonları hakkında biraz bahsetmek istiyorum. Ben beğendim pigmentasyonunu far bazı sürmeyi unuttuğum zamanlarda gün içinde uçup gitsede renk verme olayını sevdim sadece kalıcı değiller. 4 numaralı koyu renge bayıldım ancak dediğim gibi bende bir değişik duruyor, yakışmıyor o yüzden uzak durmak zorundayım.

Görünüşleri böyle kızlar. Bu günki yazımın sonuna gelmiş bulunuyoruz  tatlımlar :)) bi daha ki yazımıza kadar güzelleşmek üzere:)

           Twitter; melopotamya

25 Mayıs 2014 Pazar

Avon- Color Trend Kalem ruj

Merhaba :)) Yeni yazımla şükür kavuşturana. Bugün benim sıklıkla kullandığım ve asla vazgecmeyecegim bir Avon ürününden bahsedeceğim. Kalem rujlar! Şahsen kendilerine bayılıyorum. Özellikle üç rengine. 

Reddy To Go
Colar You Later
Gone Pink

Colar You Later ı o kadar çok bekledim ki sonunda dedim bu ruj ile benim kaderim birlesmeyecek!! 

Pembem bitti bitecek bir ara onu stoklamam lazım. Dışarı çıkarken elimin altında ki nadir rujlardan. Kendisiyle geçen yaz çok büyük bir aşk yaşadık. 

Şuan da ise şeftali rengimle yaşıyoruz aşkımızı. Bir tek eyeliner sürüp çıktığım için bu ruju da yanımdan eksik etmiyorum, duruşu bir harika!!

Kırmızı!! Hayatımda sürerken şüpheye düştügüm tek renk. Bu seneye kadar hiç kırmızı ruj kullanmadım hep acık renkler hep bir pembe tonları... Ama sürdükten sonra iyiki aldım dedirten bir renk. Dudagımda ki o koyumsu duruşuna bayılıyorum!!

Gelelim ürün hakkında ki yorumlarıma. Yazının başından beri anladığınız üzere bayılıyorum bu rujlara. Sadece tek olumsuz yanı dudaklarınızı kurutabiliyor. Ki nitekim bende o sorunla karşılaşanlardanım. Ama altına lipbalmınız dan azıcık sürdüğünüz de hiç bir sorun teşkil etmiyor. Pigmentler bir harika. Hatta ben hafifce bastırıp parmağımla yaymayı tercih ediyorum. Böyle günlük makyajımda aşırıya kaçmamış oluyorum. 

Burada flaşlı çekim yaptım ki ışıkta nasıl durduğunu göresiniz diye. 
 
Burada ise normal ışıktaki hali yani burada biraz daha pigmentli durmuş sanki :))

Enn bol fotoğraflı enn bol yorumlu yazımında sonuna geldik. İnşallah beğenirsiniz yorumlarınızı bekliyorum.



          Twitter:melopotamya

29 Nisan 2014 Salı

Golden Rose; precısıon liner- intense black

Merhabalaaar :)) bir haftada iki yazı yayınlağıdım için ne yayınlamalıyım diye düşünmekten kafam patladı ama sonunda buldum :)
   Bu gün size likit eyelinerına hayran kaldığım ama kalem eyeliner ından pek hoşlanmadığım bir markadan bahsedecegim. Golden Rose 

 Likit eyeliner ı gözümde her hangi bir akma kokma bulaşma yapmazken penliner hiç de beklediğim gibi çıkmadı açıkcası. 

Benim cildim de göz kapaklarımda hayli yağlıdır. Ben daha iyi olmasını beklerdim ama bitene kadar kullanacagım. Penliner sürüldükten sonra bir iki saat harika ama ben ole dakika başı makyaj tazelemekle uğraşamayan biri olduğum için bana gün boyu kalıcak birşey lazım ki o şey bu degil :)) 
 
Ucu ince keçeli kalem gibi ama keçeli kalemden daha da ince. Ucuna kesinlikle malzeme gelmiyor ve ben sürerken çıldırıyorum. Zor durumda kalmadıkça bir daha almayı düşünmüyorum.

 İki defa sürdüm çünkü üstte ki bazsız görünüşü alttaki de kendi yaptığım bazla görünüşü. Bir ara bunun da yazısını yazacagım. Şimdilik bu kadar :)) bir daha ki yazımda görüşmek üzere :))


          Twitter: @melopotamya