20 Temmuz 2014 Pazar

Cat Eye Makyaj (natural)

Merhaba kızlar yine makyaj yazılarıyla devam ediyorum. Bugün sizin için "cat eye" dediğimiz makyajdan yaptım umarım beğenirsiniz :)) 

Cat Eye makyajları çok seviyorum ama günlük olarak çok kullanamıyorum. Çünkü günlük bir eyeliner çekip çıkan insanım günlük kendime bu tür makyajları yakıştırmıyorum. Ama gece yemeğe çıktığımızda veya düğün kına nişanlarda bu makyajı kullanmayı çok seviyorum. Çok natural nir makyaj oldu benim için. Kahverengi ve beyazdan oluşan bir makyaj. Çok severek kullandığım renkler. 





Kullandığım Malzemler; 

Essence quatro eyeshadow: to die for
Wet n Wild eyeshadow: E380B 
Essence match 2 cover cream concealer: 20 soft beige
Rimel: Rimmel london scandaleyes retro glam Golden rose 
Ruj: avon peach pack


Evet kızlar cat eye yazım bu kadar :) bu arada bu kullandığım malzemelerin hepsinin incelemesi sizleri bekliyor. Yakında blogda olucak. Bir daha ki yazımda görüşmek üzere blogumu takip etmeyi unutmayın:)) 


       Facebook; Melopotamya
       Twitter; melopotamya
        İnstagram; melikeataman 



14 Temmuz 2014 Pazartesi

Eyeliner Nasıl Çekilir?

Selam kızlar :)) Geçen gün bir yorum aldım kusursuz eyeliner nasıl çekilir diye. Bende yazayım dedim ancak kendim fotoğrafla anlatmadım alıntı fotoğraflar anlattım çünkü kendimi çekemiyorum mankenim de burda değil. Zaten onemli olan her şekilde kavramanız.

İlk önce böyle bir fotoğraf ile başlamak istedim. Öyle zırt diye bi çekişte olucak diye bişey yok. Zamanla zamanla zamanla. Kesinlikle eyeliner işi zaman işi. Ben makyaj yapan bir insanım kendime olsun insanlara olsun. Ben bile eyeliner beceriksiziydim. Zamanla daha iyi çekmeye başladım ve şuan ki konumumdan memnunum. 

İlk olarak siz kendiniz nasıl hissederseniz öyle başlayın. İlk zamanlar kopya çekin. Önce kaleminizle çekin üstüne likit geçin. Kalemle bir sürü alıştırmalar yapın. Size bir sır vereyim mi? Hep şu ikinci resimde ki eyeliner i çekmeye çalıştım ama bir türlü beceremedim. Halada öyleyim. Kendime yani. Başkasına çekebiliyorum. Kesinlikle kalemle başlayın. Kuyruk işide alt kirpiklerinizi hizalayarak bant yapıştırabilirsiniz. Kart koyabilirsiniz, kaşık koyabilirsiniz. Ben bunların hepsi "Sebi Bebi" den öğrenek bu hale getirdim. Kesinlikle ama kesinlike onun eyeliner nasıl çekilir videolarını izlemelisiniz. Kuyruklu eyeliner çekebiliyorsam onun sayesindedir. 

Youtube da Sebi Bebi yazarsanız zaten çıkıyor. Beni böyle güzel kuyruklu eyeliner çekebilir hale getirdiği için kendisinede burdan teşekkürlerimi iletiyorum. Benim Eyeliner öğrenme serüvenim bunlar kızlar. İnşallah yardımcı olmuşum. Bir daha ki yazımda görüşmek üzere::))


         Facebook: Melopotamya
         Twitter: melopotamya

11 Temmuz 2014 Cuma

Bitenler #1

Günaydın kızlar:)) Bugün size ilk bitenler yazımı yazmak istedim neler güzeldi neler güzel değildi hadi hep birlikte bir göz atalım :)) 
 

Garnier; makyaj temizleme suyu: Bu ürünü bayıla bayıla kullandım ve şimdi bitmek üzere. İlk başlarda gözlerimde bir yanma yaptı ama sonra rimeli değiştirince sorunun suda değil rimel de olduğunu anladım. Bitti bitecek. Bitince evde olan makyaj temizleme jellerimi bitirip yenisi öyle alacağım. Çok severek kullandığım birşey bitince ben çok üzülüyorum. Sanki yerine yenisi gelmicek :)) 

Loreal true match fondoten;Yağlı ciltlerin bir numaralı fondoteni olmalı bu arkadaş. Bayılarak kullandım. Kurutmadı da fazla yağlı parıl parıl parlayan bir cilt olarak göstermedide ikisinin ortası. Ben bu ortayı çok sevdim. Yalnız bana biraz açık kaldığı için her sürüşümde üstünden pudra geçmek zorunda kaldım. Açık olmasıda benim hatam yani. Fodoten mükemmel tabiki indirimlerde yedekleyeceğim.

Bebak el kremi; Dünyanın en en en iyi nemlendiricisi olarak tarihe geçmeli bu küçücük şey.  Küçüğünü almıştım watsonstan. Ne kadar kullanırsam kullanayım bitmedi acayip bereketli birşey.  Ama artık dibini gördüm. 

Golden Rose 3D Effect Maskara;
İlk başlarda işlevini tam anlamıyla yerine getiriyordu, ancak ne zaman azalmaya başladı onun da işlevi azalmaya başladı. Bir daha alır mıyım? Hayır çünkü elimde daha iyi rimeller var. 

Flormar Siyah Göz kalemi;
 Ben gerçekten ama gerçekten hiç sevemedim bu kalemi sürekli şanş verdim. Ama aktı bulaştı. Hatta kuzenimin nişanında bu kalem yüzünden rezil oldum. Ağlamışımda rimelim akmış gibi durduğunu nişan bitince gördüm. Bu kalemi de bu hale ben değil kardeşim getirdi. Bir daha asla almayacağım. 


Bugün ki ilk bitenler yazımda böyle:)) Bir daha ki yazımda görüşmek üzere :)) 


           Facebook; Melopotamya
           Twitter; melopotamya

9 Temmuz 2014 Çarşamba

Günlük Makyaj

Selam kızlar bugün size bir günlük makyaj yazısı yazmak istedim. Günlük makyajımda neler yapıyorum neler kullanıyorum hepsini bugün anlatıcam:))

Benim günlük makyajımda çoğu zaman sadece eyeliner ve rimel var. Bugün de olduğu gibi. Eyeliner ile aramızdan su sızmaz. Bazı günler makyaj yapmak çok zor geldiğinde kirpiklerimi kıvırıp rimel sürüp çıkıyorum. Hele ki  yazın... Kirpik makasım ve rimelim yaz makyajımın bitirim ikilisi. Yazın özel günler haricinde makyaj yapmayı çok sevmiyorum su gibi terliyorsun, aktı mı akmadı mı derdine giriyosun. Hiç gerek yok bir rimel ile de harikalar yaratabiliriz.

Yüzüme yaz kış özel bir gün olmadıkça kesinlikle fondotenmiş pudraymış asla uygulamıyorum, uygulayamıyorum. Çillerime aşığım kapatma gibi bir derdim yok vallahi. He böyle küçük sivilcelerimi tenimle birebir uyumlu kapatıcımla kapatıyorum. Bir sorunum kalmıyor :)) Tatilde bronzlaştığımda ise essence in blush up allığını kullanıyorum. Onunla ilgili detaylı bir yazı yazacagım. 

Rimelim ise "Rimmel London scandal eyes retro extreme black" daha yeni aldım bu rimeli deneme aşamasında anlayacağınız ama sanli hafif akıyo bilemedim uzun bir incelemeden sonra detaylı yazısı sizler olucak. 

 Gelelim fasulyenin faziletine. Rujumu bu sefer sadece kalemden elde ettim. Üstüne parlatıcı sürdüm ve renge bayıldım. Düzenli olarak böyle kullanmayı düşünüyorum artık :)) Avon un asansörlü lipliner larından biriydi aslında hatırlayamıyorum. Umarım bu yazımı da beğenmişsinizdir. Beğendiyseniz yorum yapmayı unutmayınn :)) Bir daha ki yazımda görüşmek üzere  



          Facebook: melopotamya
          Twitter: melopotamya