28 Haziran 2014 Cumartesi

Avon - peach peck ruj

Selam kızlar :)) Bugün yine konuğumuz avon :)) Ben avon un şeftali renkli rujlarına bayılıyorum. Kendime de yakıştırdığım için bu tonlarda ne kadar ruj varsa toplamaya çalışıyorum. 
 Geçen aylarda aldığım bir iki kere sürüp hevesim geçtiği için çekmecede bir köşe unuttuğum rujum tekrar hortladı. Ben nasıl bu ruju beğenmeyip köşelere atmışım bilemedim. Artık canı çıkana kadar kullanırım herhalde.

Gelelim neler düşünüyorum bu ruj hakkında. 
Kremsi bir yapıda. Hoşuma gidiyo açıkçası. Simler var içinde hafif ışıltı gibi duruyo ama dudakta. Çok ama çok güzel. Yani ben bunu koyu bir gelin makyajının altına kullanır mıyım? Tabi ki kullanırım.

Aslında burda göründüğünden biraz daha koyu çıkmış. Yani açıkcası nemlendiriyomu pek emin degilim. Ama dediğim gibi bu yaz bunun canını çıkartmayı düşünüyorum. Her türlü makyaja birebir uyum sağlayacağını düşünüyorum. Yine bir makyaj yapıp koyarım, makyajda da bu ruju kullanırım. 

Güzel bir ışıltısı var dediğim gibi. Yani benim bu ruj hakkında ki tek olumsuz düşüncem; ben bunu neden aylardır çekmece köşelerinde bırakmışım? 

Beğendiyseniz yorum yapmayı unutmayın :) Aranızda kullananlar varsa onlarında görüşlerin merak ediyorum. Bakalım kimler sevmiş kimler sevmemiş. Bir dahaki yazımda görüşmek üzere :))



       Facebook: melopotamya
       Twitter: melopotamya

20 Haziran 2014 Cuma

Mezuniyet-düğün makyajı #2 (koyu severler)

Selam kızlaaarr :)) Bugün size mezuniyet- düğün makyajımın ikincisi paylaşıcam. Evet çok heycanlıyım. Çünkü ikinci makyaj yazım. Beğeniler güzel olursa devamlı bir seri olarak günlük gece gibi makyajlarda gelebilir. Şimdi bugünki maykajıma koyuseverler makyajı adını koydum :) 
 
Çok sevdiğim arkadaşım özge bana göz mankeni oldu. Makyajımı yine cat eye şeklinde yaptım göz kapağının tümüne şeftali tonlarında bir far uyguladım. Dış kapağınada bordumsu bir farım vardı onu sürdüm. Biraz daha derinlik vermek istedim içlere kahverengi uyguladım. Aslında çok basit ama iddialı bir makyaj. İncecik bir eyeliner ile tamamladım. Kirpikleri bol olduğu için kirpik kullanmaya gerek duymadım. Kirpik makasıyla azıcık kıvırdım. Benim makyajda en sevdiğim kısım kirpikler. Bayıla bayıla sürdüm rimelini. Çok seviyorum uzun ve kıvrık kirpikleri.

Makyajımı alt kirpilere derinlik verdiğim kahverengini sürerek bitirdim. Kendisi hiç böyle bir makyaj yaptırmamıştı. Oda kendini böyle görünce biraz şasırdı ama bayıldı. Benim mezuniyet için koyu makyajım bu kızlar :)) Sizlerinde uyguladığı makyajlar varsa onlarıda görmek isterim. Şimdi sizleri görsellerle başbaşa bırakıyorum :)) Kendinize iyi bakın bir daha ki yazımda görüşmek üzeree 
  
              Facebook: Melopotamya
              Twitter: melopotamya

19 Haziran 2014 Perşembe

Mezuniyet-Düğün makyajı

Selam kızlar ilk makyaj bloğumu yazıyorum çok ama çok heycanlıyım. Umarım beğenirsiniz. 
 İlk olarak makyajı anlatmak istiyorum. İlk olarak youtube da öğrendiğim kendi göz farı bazı yap videosuyla yaptığım far bazımı uyguladım. Sonra onu üstüne color trend pudramı uyguladım. Göz kapaklarım fazlaca yağlı olduğu için tutmayacağını düşünüyorum crease bölgeme birşey uygulamadım.
Onun yerine göz kapağımın dış bölgesin uyguladığım kahverengi farı dağıttım. Bununla çok fazla çok koyu bir görünüm elde etmemiş oldum. Boş kalan göz kapağımada Wet n Wild in beyaz farını uyguladım. Kaş altıma ve göz pınarlarımada aynı beyaz farı uyguladım. Göz kapağımın dış kısmında oluşturduğum kuyuruğu göz altıma devam ettirdim aynı kahverengi farla. Sonra kahverengi farımı takıp ederek eyeliner sürdüm. 

Çillerimi çok ama çok sevdiğim ve doğal görünümü bozmamak için çillerimle çok uğraşmadım. Kendi düğüm makyajımda olsa aynı şeyi yapardım herhalde. Yanaklarıma da avon russet allığımı uyguladım.

 İşte benim düğün-mezuniyet makyajı serüvenim bu kızlar, umarım beğenmişsinizdir. Beğendiyseniz yorum yapmayı unutmayınn. Bir daha ki yazımda görüşmek üzere :))


                 Twitter: melopotamya

Avon true color 4lü far; jeans

Merhaba kızlarcım :) Evet sınavlardan dolayı çok boşladım sizi ama özürlerimi kabul edin. Yazın bool bool yazı bol bol inceleme sizleri bekliyor. 
 Gelelim şimdi esas konumuza. Bugünün incelemesi Avon'un dörtlü farlarından. Bende ki rengi jeans

Çok seviyorum bu paletimi ancak bu paleti kullanırken şunu farkettim mavi ve tonları bana çok fazla giden bir renk değil. Ancak ben tam bir mavi hastasıyım. İçinde sadece 3 numaralı rengi kullanıyorum. Bana daha çok nude renkler gidiyor. Bir daha alır mısın dersen için sadece bir farı kullandığım bir palete para vermenin alemi yok bence. 

Sizinde gördüğünüz gibi digerleri dururken 3 ün yazısı silinmiş bile :))
Bunun muadili tekli bir far bulabilirim sanırım. Gerek yok o yüzden koca palete para vermeye. 

Görünüşlerini şimdi ekleyeceğim. Pigmentasyonları hakkında biraz bahsetmek istiyorum. Ben beğendim pigmentasyonunu far bazı sürmeyi unuttuğum zamanlarda gün içinde uçup gitsede renk verme olayını sevdim sadece kalıcı değiller. 4 numaralı koyu renge bayıldım ancak dediğim gibi bende bir değişik duruyor, yakışmıyor o yüzden uzak durmak zorundayım.

Görünüşleri böyle kızlar. Bu günki yazımın sonuna gelmiş bulunuyoruz  tatlımlar :)) bi daha ki yazımıza kadar güzelleşmek üzere:)

           Twitter; melopotamya