22 Eylül 2015 Salı

Makyaj fırçalarımı nasıl temizliyorum?

Merhabalar. Bugün senin de işine yarayabileceğini düşündüğüm bir yazı yazmaya karar verdim. 
 Makyaj fırçalarımı nasıl temizliyorum? 

Öncelikle şunu belirteyim; makyaj fırçalarımda  2 hafta da bir olmak üzere derinlemesine temizlik yapıyorum. Bunun 2 haftada bir olması bana yetiyor çünkü makyaj fırçalarımdan çok makyaj süngerimi kullanıyorum. Göz makyajımda da hergün far kullanmadığım için çok büyük bir sorun olmuyor. Göz kapaklarımı nötrlemek için kullandığım bir fırça var onu da zaten bu temizliğin içine hep katıyorum. Gelelim fırçalarımı temizlerken neler kullandığıma; 


Ben öncelikle bulaşık deterjanı ile yapıyorum ilk yıkamayı. Bulaşık deterjanı tek seferde bütün kiri söküp atıyor. Ama benim içime öyle tek yıkamayla sinmediği için, elime bir miktar bebek şampuanı ve antibakteriyal sabun alıp ikinci ve üçüncü yıkamayı onlarla yapıyorum. Dediğim gibi bulaşık deterjanı tek seferde söküp atıyor ama benimkisi de kendimce olan pinpiriklerim. Fırçalarımı böyle yıkıyorum ancak ben burda süngerimi nasıl yıkadığımı da söylemek istiyorum. 


Öncelikle süngerimi makyaj yapıcakmısım gibi ıslatıyorum. Süngerimi iyice ıslattıktan sonra suyunu sıkmadan beyaz sabunun üstünde gezdiriyorum. Dalin, jhonsons baby ile yıkadığımda hiç iyi sonuç alamadığım süngerimi beyaz sabunla tertemiz yaptım. Mis gibi beyaz sabun kokuyo üstelik süngerim. 

İşte benim makyaj fırca ve sünger temizliğim böyle. Sen neler yapıyorsun makyaj fırçalarını ve süngerlerini temizlerken? Bana yorum olarak bırakmayı unutma. 

Diğer yazılarımdan haberder olmak istersende; 
İnstagram, Facebook,Twitter; melopotamya

Şimdilik Öpücükler. 



2 yorum:

  1. Merhaba Melikecim,
    Favori uygun fiyatlı makyaj fırçalarından bahsedebilir misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki en kısa zamanda fırçalarımla ilgili bir yazı yazacağım

      Sil